HABERLER

Sosyalist gelecek ve planlama sempozyumu 6-8 Aralık 2019 | Ankara

Bilim ve Aydınlanma Akademisi tarafından düzenlenen Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu’nun ilk duyurusu yayınlandı. 6-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan sempozyumda  her şeyden önce içinde bulunduğumuz emperyalist düzenin kaderimiz olmadığı, yaşanan çürümenin, akılsızlığın, çevre kirliliğinin, savaş tehdidinin, etik/felsefi sorunların bir çözümü olduğu tartışılacak. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde yapılacak olan sempozyumun programı Ekim ayında açıklanacak.

Bilim ve Aydınlanma Akademisi’nden liselilere çağrı

"Sosyalist Gelecek ve Bilim" için resim yarışması...

Bilim ve Aydınlanma Akademisi olarak liselileri resim sanatının ve yaratıcılığın gücünü kullanarak «sosyalist bir gelecekte bilimin yerini» çizmeye çağırıyoruz.

Resimler için belirli bir sınırlama bulunmamaktadır: kara kalem, suluboya, yağlı boya, kolaj, baskı, dijital çizim kullanılabilir.

Eserlerin en fazla 70x50 cm boyutlarında olması gerekmektedir. Son teslim tarihi 10.11.2019’dur.

Yarışma lise öğrencilerine açıktır ve sergilenmeye değer görülen eserler 6-8 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Sosyalist Gelecek ve Planlama Sempozyumu’nda sergilenecektir.

Dereceye giren katılımcılar ise yine Sempozyum sırasında açıklanacaktır ve bir ödül töreni düzenlenecektir.

Değerlendirme kurulunun yapacağı değerlendirme sonucunda üç katılımcıya Yazılama Kitabevi'nden 10 kitaplık "bilim ve materyalist felsefe" kitapları seti ve Madde, Diyalektik ve Toplum dergisinin 2018 ve 2019 ciltleri hediye edilecektir.

Yarışmaya katılan eserler arasından seçilenler Madde, Diyalektik ve Toplum dergisinin 2020 sayılarında kapak resmi olarak kullanılacaktır.

DEĞERLENDİRME KURULU
Olgu Ülkenciler, İrfan Ertel, Zelal Özgür Durmuş, Ömer Kocağ, Murat Turan, Mesut Eren.

ESERLERİN TESLİM ADRESİ
[Ender Özer adına] Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
Bahariye Caddesi Ali Suavi Sokak No:7
Kadıköy-İSTANBUL

Gönderilerde katılımcının adı, soyadı, doğum tarihi, devam etmekte olduğu lisenin adı, iletişim adresi, telefon numarası ve e-posta adresi yer almalıdır.

İletişim ve bilgi için e-posta: [email protected]

ÜKD VI. Yaz Okulu

ÜKD yaz okulu “Doğanın Diyalektiği: 19. Yüzyılda Bilim ve Felsefe” başlığıyla  21-25 Ağustos 2019 | Ürkmez- İzmir’de düzenlenecek. Odak noktasında Friedrich Engels’in yaşamı, mücadelesi ve materyalizme katkıları yer alan yaz okulunda Kant’tan Hegel’e, Darwin’den Morgan’a 19. yüzyılda bilime ve felsefeye etkisi bulunmuş isimler ele alınacak. Yaz okulu kapsamında ayrıca Efes Antik Kenti’ne bir gezi düzenlenecek.

2. Çocuk Bilim Kampı 28 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında Karaburun-İzmir'de...

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Çocuk Bilim Atölyeleri, 9- 12 yaş grubundaki çocuklarımız için, 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında 2. kez “Çocuk Bilim Kampı” düzenliyor. Programı titizlikle hazırlanmış kamp boyunca, çocuklarımız “Gökyüzü ve Yıldızlar  Atölyesi, Evrim Atölyesi, Doğa Atölyesi, Arkeoloji Atölyesi, Fizik ve Kimya Atölyesi” ana başlıklarında toplam 12 etkinlikle ilgilerini çekecek ve meraklarını giderecek bir eğitim alırken, aynı zamanda Türkiye’nin en güzel koyları arasında sayılan Karaburun Dolungaz’da denizin ve doğanın da tadına varma ve eğlenme fırsatı elde edecekler. Ayrıntılar https://izmir.nhkm.org.tr/cocuk-bilim-kampi-karaburunda/adresinde bulunabilir.

Dersim Belediyesi’ni ziyaret ettik

Bilim ve Aydınlanma Akademisi'nden bir heyet olarak Dersim Belediyesi'ni ziyaret ederek, Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ile görüştük.

Ziyaret esnasında BAA, Belediye Başkanlığı’na bir dosya sunarak önerilerde bulundu. Çok olumlu geçen görüşmede birçok dayanışma ve işbirliği başlığı saptandı.

Yeni raporumuz yayınlandı: «Gıda Tekelleri Emekçi Halkın Bilgilenme Hakkını Nasıl Engelliyor?»

Bu raporda gıda tekellerinin, toplum sağlığının en önemli bileşenlerinden biri olan sağlıklı beslenme ile ilgili bilimsel gerçeklerin emekçilere ulaşmasını engelleme yöntemleri ulusal ve uluslararası örnekler üzerinden sunulmaktadır. Söz konusu gıda tekelleri olduğundan, ülkemiz ve dünya çapındaki etkinliklerin benzerlikler taşıdığı ve çoğu zaman iç içe geçtiği görülmektedir.

Bilim ve Aydınlanma Akademisi çatısı altında faaliyet yürüten Toplum Sağlığını Geliştirme ve Koruma Bilim Alanı olarak konuyu kamuoyunun değerlendirmesine sunuyoruz.

Rapora internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz.